Käsinveistetty hirsitalo – toteutettavissa oleva unelma

Perinteistä hirsirakennustapaa on testattu ja kehitetty tuhat vuotta, hyvin tuloksin. Satoja vuosia sitten rakennetuissa hirsitaloissa asutaan tänäkin päivänä. Käsityönä rakennettu hirsitalo on tehty kestämään sukupolvelta toiselle.

Hirsirakennukset käsityönä

Veistotyön teemme perinteisin menetelmin; puut sovitetaan seinälle yksi kerrallaan. Valmiissa seinässä tyvet ja latvat vuorottelevat ja tarkasti sovitetut oksankyhmyt elävöittävät hirsien saumoja. Vuoluraudalla ja piilukirveellä viimeistellyissä hirsipinnoissa on ajatonta kauneutta, jossa silmä lepää ja joka vain paranee ajan myötä.

Aidosta puusta

Suora, hitaasti kasvanut, tiivissyinen punahonka lienee maailman parasta rakennuspuuta. Hirsirakennuksessa tämä hieno materiaali saa arvoisensa käyttötarkoituksen. Käsityönä veistetty hirsirakennus on yhtä puuta, ilman liimasaumoja.

Yksilöllinen ja kaunis lopputulos

Jokainen käsityönä valmistettu hirsitalo on yksilöllinen ja rakennetaan asiakkaan toiveiden pohjalta. Valittavana on kymmeniä eri nurkkatyyppejä ja viimeistelytapoja, koristeleikkauksia ja rakenneratkaisuja. Rakennuksen tilaaja tuntee veistäjät, tietää mistä puut ovat tulleet ja kauanko veistotyöhön on mennyt aikaa. Käsinveistetyllä rakennuksella on tarina.

sulkanurkka

IMG_8162

_MG_1708

IMG_0737

IMG_6734